Kerkdiensten in de provincie Fryslân

Zoek op: Plaats, kerkgenootschap of predikant

Kerkelijk nieuws

Liturgie omvat de 'dubbele beweging' van God naar de mens en omgekeerd

15 november 2017

Kan alles zomaar in de kerkdienst? Wat kenmerkt protestantse liturgie? Over die vragen buigt de generale synode van de Protestantse Kerk zich morgen als opmaat voor een kerkbreed gesprek.

Lees meer »

Zeldzame bijbel is weer te zien in Franeker

01 september 2017

Franeker - Of het echt de enige goudbeslagen bijbel uit de achttiende eeuw is die in een Fries museum ligt, durft voorzitter Lourens Oldersma van de Ottema-Kingma Stichting (OKS) niet te zeggen. Maar bijzonder is de aankoop van een bijbel met dit zeldzame, luxueuse goudbeslag, gemaakt rond 1720 door de Leeuwarder edelsmid Jacobus Jongsma, in elk geval wel. Lees meer »

NBG zegt samenwerking met Jongbloed op

25 juli 2017

Haarlem/ Heerenveen - Het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) gaat de eigen titels zelf uitgeven. De samenwerking met uitgeverij Royal Jongbloed wordt gefaseerd afgebouwd. Dat maakte het NBG gisteren bekend. Het Bijbelgenootschap denkt de Bijbel nog beter te kunnen verspreiden in Nederland en Vlaanderen wanneer het NBG die zelf gaat uitgeven, een manier van werken die wereldwijd door de meeste bijbelgenootschappen gehanteerd wordt. Lees meer »