Kerkdiensten in de provincie Fryslân

Zoek op: Plaats, kerkgenootschap of predikant

Kerkelijk nieuws

Billboards om bevolking wakker te schudden

10 januari 2018

Op 28 billboards langs snelwegen verschijnen een week lang teksten als 'strafkamp omdat ik geloof'. Het lijkt er op dat met steeds schokkender campagnes aandacht gevraagd moet worden voor de schrijnende geloofsvervolging.

Lees meer »

Azië stijgt op ranglijst christenvervolging

10 januari 2018

Ermelo - Meer dan 215 miljoen vervolgde christenen ervaren zware tot extreme vervolging om hun geloof. Dat blijkt uit de jaarlijkse Ranglijst Christenvervolging 2018 die Stichting Open Doors vandaag publiceert. Noord-Korea voert – voor het zeventiende jaar – opnieuw de ranglijst aan, maar opvallender is dat Afghanistan daar maar net achter zit. Pakistan staat op de nummer vijf-positie op de lijst. Ook in India nam het aantal geweldsincidenten toe tegen christenen. Lees meer »

Zonder de geschiedenis van Europa is ons mens-zijn eigenlijk niet te denken

03 januari 2018

Zijn boek Van Luther tot Heidegger kondigt Wessel ten Boom aan als 'een verslag van een daadwerkelijke en intellectuele reis langs Duitse monumenten, musea en andere Gedenkstätten van theologen, filosofen en schrijvers'. Klinkende namen worden daaraan toegevoegd: Luther, Goethe, Heidegger, Käthe Kollwitz, Thomas Mann en nog veel meer. Erachter zit een poging om ‘tot een verantwoording te komen van de Duitse, maar ook Europese geschiedenis’. Lees meer »