Kerkdiensten in de provincie Fryslân

Zoek op: Plaats, kerkgenootschap of predikant

Kerkelijk nieuws

Ook Nederlandse 'Terugkeer-zondag'

24 augustus 2016

Amersfoort - Net als in Engeland komt er in Nederland mogelijk een Back to Church Sunday. Een speciale dag waarbij geprobeerd wordt om mensen die lang niet (meer) in de kerk zijn geweest te bewegen om terug te keren. In Nederland zou het initiatief 'Weer thuis in de kerk' moeten gaan heten. Op vrijdag 23 september houdt de Raad van Kerken in Nederland een bijeenkomst in Amersfoort met Michael Harvey om te horen wat de Engelse ervaringen zijn met het initiatief. De verkenning moet duidelijk maken of er ook in ons draagvlak is voor de speciale themazondag.

Lees meer »

Oude Bambino-bouwstenen gevraagd voor Kerkendag

23 augustus 2016

Harlingen - Op zondag 2 oktober wordt in Harlingen de Provinciale Kerkendag gehouden. Voor de kinderactiviteiten is de organisatie op zoek naar zogenaamde Bambino- bouwstenen. ,,Vele ouderen zullen zich nog de plastic stenen herinneren waarmee ze in hun jeugd gespeeld hebben, maar die het veld moesten ruimen toen Lego de markt veroverde", aldus coördinator ds. Cees Glashouwer . Lees meer »

Pieter Post dopers predikant in Heerenveen-Tjalleberd

20 augustus 2016

Heerenveen - De Verenigde Doopsgezinde Gemeente Heerenveen-Tjalleberd heeft vanaf zondag weer een voorganger. Pieter Post (1958) zal intrede doen als nieuwe herder en leraar. Post begon zijn werkzame leven als verpleegkundige en studeerde daarna theologie. Hij werkte eerder al, vanaf 1985, in de doopsgezinde gemeenten Oude en Nieuwe Niedorp, en Twisk-Abbekerk; Den IIp-Landsmeer; Wormer-Jisp, Wormerveer en Krommenie-Knollendam, Utrecht en de Verenigde Doopsgezinde Gemeente IJmond. Lees meer »